Pesto pannenkoek

Pesto pannenkoek

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Pesto pannenkoek

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g tarwebloem of volkorenbloem
    • 2 eieren
    • groene pesto (naar wens)
    • 500 ml
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 250 g mozzarella (2 bollen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de vloeibare margarine erdoor. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de mozzarella in dunne plakjes.

  2. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Leg zodra de onderkant nét begint te stollen wat cherrytomaatjes en wat mozzarella in de nog vochtige bovenkant van de pannenkoek.
  3. Bak de pannenkoek totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  4. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. Lepel de pesto over de pannenkoeken.

Misschien vind je dit ook wel lekker!