Pilaf met kerrie

Pilaf met kerrie

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pilaf met kerrie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g langkorrelige rijst
    • 2 el rozijnen
    • 75 g cashewnoten
    • 3 grote biologische kipfilets (in reepjes)
    • 1 grote ui gesnipperd
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1.5 tl
    • 0.5 tl gemalen koriander
    • 7 dl dippenbouillon
    • 5 gewelde abrikozen in blokjes gesneden
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de rijst enkele minuten in een zeef af en laat de korrels uitlekken. Verhit de vloeibare margarine in een hapjespan en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn. Bak de reepjes kip al omscheppend 3 minuten. Neem ze uit de pan. Fruit de uisnippers op laag vuur 2 minuten. Bestrooi ze met kerrie en koriander en fruit nog 2 minuten. Voeg eventueel een extra kneusje vloeibare margarine toe en strooi de rijst in de pan.
  2. Schep de rijst om tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai de warmtebron laag, roer de rozijnen en stukjes abrikoos door de rijst en leg een deksel op de pan. Laat in 20 à 25 minuten zachtjes gaar worden en droog koken.
  3. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en strooi ze over de gare pilaf.

Misschien vind je dit ook wel lekker!