Pilaf met kip, perzik, ketjap en rijst

Pilaf met kip, perzik, ketjap en rijst

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pilaf met kip, perzik, ketjap en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 blokje kippenbouillon
    • 1 pakje Conimex kruidenmix (voor Bami)
    • 100 ml ketjap manis (Conimex)
    • 1 pak rijst (Pandan)
    • 1 blik perzik (in stukjes gesneden)
    • 2 el sambal manis
    • 2 tenen knoflook
    • 2 uien
    • 500 g kipfiletblokjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  2. Verhit wat olie of margarine in een sudder- of hapjespan en bak hierin de kipstukjes. Fruit de uien mee. Voeg vervolgens de kruiden, ketjap, het bouillonblokje, sambal en een flinke kop water toe. 

  3. Voeg eventueel extra ketjap of water toe. Laat het een half uurtje sudderen met de deksel op de pan. Zo trekken de smaken er goed in.

  4. Snijd ondertussen de perziken in stukjes en warm deze op in de saus. 

  5. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de pilaf.

Misschien vind je dit ook wel lekker!