Pindakaas-brownies

Pindakaas-brownies

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pindakaas-brownies

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 1 vanillestokje
    • 80 g margarine (+ extra om in te vetten)
    • 60 g Calvé Pindakaas met stukjes pinda
    • 250 g witte basterdsuiker
    • 115 g bruine basterdsuiker
    • 120 g pure chocolade
    • 165 g bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 100 g ongezouten pinda's (gepeld)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.

  2. Vet een rechthoekig bakblik met opstaande randen in met een beetje margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.

  3. Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe ze samen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de margarine en de chocolade zo 'au bain-marie'.

  4. Klop de eieren los met een mixer. Voeg de basterdsuiker, het gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe en klop het mengsel 2 tot 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.

  5. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de pinda's erover en druk ze er iets in. Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de oven (controleer de gaarheid door er met een satéstokje in te prikken: als dit er droog uitkomt, is het gaar).

  6. Laat het baksel buiten de oven ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd het gebak in vierkante brownies.

Tip: maak ook eens deze heerlijke koekjes met Calvé pindakaas. Verrassend lekker en eenvoudig!

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!