Pindakaas-koeken

Pindakaas-koeken

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pindakaas-koeken

Ingrediënten voor 20 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g ongezouten pinda's (gepeld)
    • 125 g margarine (+ extra om in te vetten)
    • 1 ei
    • 150 g Calvé Pindakaas
    • 225 g kristalsuiker
    • 150 g bloem
    • 0.5 tl bakpoeder
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.

  2. Vet de bakplaat in met margarine. Hak de pinda’s. Klop het ei los.

  3. Meng in een kom de margarine met de pindakaas. Voeg al roerend beetje bij beetje eerst de suiker toe en daarna het losgeklopte ei. Meng dit goed.

  4. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel. Voeg de pinda’s toe en kneed alles met je vingertoppen tot een zacht deeg. Maak er een bol van, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  5. Vorm van het deeg 20 balletjes en leg deze op de bakplaat, op enige afstand van elkaar (ze kunnen uitzetten tijdens het bakken). Druk de balletjes iets plat en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  6. Serveertip: serveer de pindakaas-spritsen bij een High Tea.

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!