Pink ombré cake

Pink ombré cake

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Pink ombré cake

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 280 g
    • 6 eieren
    • 50 ml
    • 2 tl (afgestreken)
    • 220 g (+ extra)
    • 100 g
    • voedingskleurstof
    • vanille-extract
    • aardbeiengelei
    • 500 g
    • 3 el
    • 460 g Blue Band Cake & Koekjes
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Voor de cake: Klop de suiker met de 400 g Blue Band Cake & Koekjes tot een romig geheel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en schenk de karnemelk erbij. Meng het bakpoeder met 220 g bloem en het maïszetmeel en zeef het mengsel boven het botermengsel. Roer kort door elkaar. Voeg dan het vanille-extract toe.

  2. Verdeel het beslag in 4 gelijke porties en kleur ze van lichtroze tot donkerroze

  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. 

  4. Vet 2 bakvormen in en bestuif ze met bloem. Doe in elke springvorm een portie beslag en strijk glad.

  5. Bak beide vormen 25 minuten. Laat de taartdelen enkele minuten afkoelen in de vorm om ze nadien op een rooster te ontvormen en verder te laten afkoelen. 

  6. Vet beide springvormen opnieuw in en bestuif ze met bloem. Bak nu de 2 overgebleven porties beslag.

  7. Voor het glazuur: Meng met een lepel de rest van de zachte boter met de poedersuiker tot een korrelig geheel. Mix dit dan tot een luchtige crème. Voeg enkele druppels vanille-extract toe voor de smaak en enkele lepels room tot je de perfecte luchtigheid krijgt.

  8. Verdeel de aardbeiengelei samen met een heel dun laagje glazuur over de taartbodems en stapel ze op elkaar, beginnende met de donkerste kleur en eindigend met de lichtste. 

  9. Zet de taart in de koelkast. Breng na een uur een dunne laag glazuur aan op de hele taart om de kruimels vast te zetten. Breng vervolgens met de spuitzak de rest van het glazuur aan.