Pissaladière met salade

Pissaladière met salade

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Pissaladière met salade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bakplaat
    • 2 tl
    • 1 pot ansjovisfilet
    • 1 pak pizzadeeg (met tomatensaus, koelvers)
    • 150 g slamelange
    • 800 g uien (in ringen)
    • 2 el rode wijnazijn
    • 5 el olijfolie
    • 1 tl franse mosterd
    • 50 g zwarte olijven
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de uiringen in 8 minuten lichtbruin en zacht. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Rol het deeg uit op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg met de uiringen, de ansjovisfilets en de olijven. Bestrooi met de tijm en zout en peper naar smaak. Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

  3. Klop een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de mosterd en zout en peper. Maak de slamelange ermee aan. Serveer de pissaladière met de salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!