Pita falafel met hummus

Pita falafel met hummus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pita falafel met hummus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tenen knoflook (geperst)
    • 1 bosje peterselie (grof gehakt)
    • 3 blikken kikkererwten (uitgelekt)
    • 1 ui (in ringen)
    • 1 tl gemalen komijn
    • 5 el olijfolie
    • 2 el
    • 4 tomaten (in partjes)
    • 2 el
    • 4 maaltijdpita's
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 2 blikken kikkererwten met 2 tenen knoflook, en de komijn.
  2. Voeg de bloem met zout en peper naar smaak toe. Vorm er ca. 16 falafel-balletjes van.
  3. Pureer voor de hummus het laatste blik kikkererwten met de laatste 2 tenen knoflook en ongeveer 3 eetlepels olijfolie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper.

  4. Verwarm de maaltijdpita’s volgens de aanwijzingen.
  5. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de falafel in 4 minuten bruin en krokant.

  6. Vul de pita’s met de falafel, tomaat, ui, peterselie en een flinke lepel hummus.
  7. Tip: je kunt ook kant-en-klare falafel balletjes gebruiken.

  8. Aantal kcal: ca. 460 p.p.

Variatietip: dit gerecht is ook heerlijk met naanbrood of vul de pita's met shoarma!

Meer kidsproof food inspiratie: 5x kidsproof gerechten

Lees ook: Etenstijd! Aan tafel bij Felice

Lees ook: Eindelijk antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?"

Misschien vind je dit ook wel lekker!