Pitabroodje met gebakken falafel en Griekse yoghurt

Pitabroodje met gebakken falafel en Griekse yoghurt

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pitabroodje met gebakken falafel en Griekse yoghurt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 handje peterselie (gehakt)
    • 1 handje koriander (gehakt)
    • 1 ei
    • 1 bakje Griekse yoghurt
    • 1 komkommer
    • 250 g kikkererwten
    • 1 teentje knoflook
    • 1 wortel (fijngesneden)
    • 1 rode ui
    • 1 rode peper
    • 1 ui
    • 1 tl kurkuma
    • 1 citroen (in partjes)
    • 4 pitabroodjes
    • peper en zout
    • 1 tl komijnpoeder
    • olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Mix de kikkererwten met de ui, knoflook, komijn, kurkuma, chilipeper, ei, peper en zout in de blender tot een pasta. Meng de gehakte koriander en peterselie erdoor.

  2. Verhit een flinke bodem olijfolie in een pan en schep hierin hoopjes kikkererwtenpasta. Bak ze aan alle kanten krokant en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  3. Schep enkele falafels in geroosterde pitabroodjes en doe er komkommer, rode ui en wortel bij. Serveer je falafels met een schepje Griekse yoghurt en met partjes citroen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!