Pitabroodjes met spinazie en walnoot

Pitabroodjes met spinazie en walnoot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pitabroodjes met spinazie en walnoot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 pitabroodjes
    • 3 appels
    • 100 g wortels
    • 150 g
    • 2 sjalotten
    • 4 el walnoten
    • 100 g Gouda
    • 3 el
    • 3 el crème fraîche
    • 2 el
    • 2 el
    • 1 el notenolie
    • 4 takjes
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de gouda in blokjes. Spoel de spinazie en zwier deze droog. Schil de appel, snijd deze in reepjes en besprenkel met citroensap. Rasp de wortelen, pel de sjalotten en hak ze fijn. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

  2. Rooster de walnoten in een pan zonder olie of vet goudbruin. Hak ze grof.

  3. Meng de yoghurt met de zure room, de notenolie, de balsamicoazijn en de gehakte peterselie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

  4. Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster en snijd ze bovenaan open.

  5. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar en vul de broodjes ermee. Bedruppel
    met de dressing en serveer meteen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!