Pittig tartaartje met spinazie

Pittig tartaartje met spinazie

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pittig tartaartje met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 rode peper
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 75 g margarine
    • 3 el
    • 150 ml
    • 4 rundertartaartjes
    • 600 g verse spinazie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 6-8 minuten bruin en naar wens rosé of net gaar.

  2. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat al omscheppend slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel. Fruit de rode peper in het bakvet. Voeg 100 ml water toe en laat de jus 1 minuut bruisen. Leg het vlees terug in de pan.

  4. Giet de aardappelen af. Doe de melk en de margarine in de pan. Stamp de aardappelen op laag vuur tot een smeuïge puree. Voeg de bieslook met zout en peper naar smaak toe.

  5. Verdeel de puree en spinazie over 4 borden. Leg er een tartaartje bij. Schep de peperjus over het vlees.

Misschien vind je dit ook wel lekker!