Pittige boerenkool

Pittige boerenkool

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pittige boerenkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g diepvries boerenkool
    • 275 g magere rookworst (1 stuk)
    • 1.5 kg aardappelen
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 0.5 tl ketoembar (gemalen koriander)
    • 1 mespuntje chilipoeder
    • 1 scheut ketjap manis
    • 150 g (mager) gerookt ontbijtspek in plakjes
    • 2 el gebakken uitjes (pot)
    • 1 pot mosterd (voor op tafel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Laat de boerenkool op laag vuur zachtjes ontdooien. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.

  2. Giet het vocht van de boerenkool af. Schep er 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar, ketoembar, chilipoeder en ketjap doorheen en stoof de kool op laag vuur gedurende 10 à 15 minuten. Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in de rest van de vloeibare margarine.
  3. Giet de aardappels af, stoom ze kort droog en stamp ze fijn. Snijd de rookworst in schuine plakken. Meng de gekruide boerenkool met de aardappels en garneer de stamppot met de plakken worst, het uitgebakken spek (grof gebroken) en de uitjes. Serveer de stamppot met de mosterd apart op tafel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!