Pittige boerenkool stamppot

Pittige boerenkool stamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pittige boerenkool stamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 Unox extra magere rookworst (275 g)
    • 500 g boerenkool (gesneden)
    • 3 el (zoete)
    • 1.5 kg aardappels (kruimig, geschild en in stukken)
    • 1 uitje, gesnipperd
    • 5 el Becel Olie Blend
    • 1 rode peper (zonder zaadjes in reepjes)
    • 100 g (in blokjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de peperreepjes. Voeg de boerenkool in 3 porties met een scheutje water toe.

  2. Stoof de boerenkool in 10-15 minuten gaar. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de chorizo zachtjes uit. Meng de chilisaus erdoor. Verwarm intussen de rookworst.

  3. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de laatste 2 eetlepels olijfolie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de boerenkool en de chorizo erdoor. Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de in dikke plakken gesneden rookworst en een extra schaaltje chilisaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!