Pittige currymosselen met lente-uitjes en basilicum

Pittige currymosselen met lente-uitjes en basilicum

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Pittige currymosselen met lente-uitjes en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 lente-uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 dl Conimex Ketjap Asin
    • 1 el Conimex wokolie
    • 1 bakje Conimex rode curry paste
    • 1 dl droge sherry (of medium sherry)
    • 2 kg panklare mosselen
    • 2 el in reepjes gesneden basilicum
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was en snijd de lente-uitjes schuin in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel wokolie toe en wok de knoflook en de lente-uitjes 1 minuut. Roer de rode currypasta erdoor en voeg na 30 seconden de ketjap manis en de sherry toe. 

  3. Doe dan de mosselen in de wok, leg er een deksel op en laat de mosselen in 5-10 minuten gaar worden. Schep geregeld om. De mosselen zijn klaar als ze open staan. Een enkele mossel die niet open is, moet je niet eten.

  4. Schep de mosselen met het vocht in 2 brede kommen of diepe borden en strooi de basilicum erover.
  5. Serveertip: serveer deze pittige currymosselen met lente-uitjes en basilicum met stokbrood of gekookte rijst en een frisse salade met komkommer en taugé voor een complete maaltijd.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!