Pittige groene kool

Pittige groene kool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pittige groene kool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tenen knoflook (in dunne schijfjes)
    • 650 g groene kool (in repen)
    • 1 pak zilvervliesrijst
    • 0.5 rood pepertje (zaadlijsten verwijderd en fijngehakt)
    • 8 kleine verse worstjes (bijv. Toscaanse)
    • 1 nootmuskaat (liefst versgeraspt)
    • 1 versgemalen peper (zout)
    • 3 el zonnebloemolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook in een grote pan de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

  2. Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer hierin de kool 3-4 minuten. Schep de kool uit de pan in een vergiet, spoel hem koud en laat uitlekken. 

  3. Kook in dezelfde pan de worstjes 2 minuten en laat uitlekken. Snijd ze in grove stukken. 

  4. Verhit de olie en bak de worst hierin rondom aan. Voeg de knoflook en rode peper naar smaak toe en bak 1 minuut mee. 

  5. Schep de kool erdoor en laat in nog 7-10 minuten gaar worden. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer met rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!