Pittige groenteschotel met scampi's

Pittige groenteschotel met scampi's

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pittige groenteschotel met scampi's

Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 g scampi's (gepeld)
    • 1 paksoi
    • 100 g sojascheuten
    • 1 rode ui
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 250 ml
    • 3 tl Conimex Thaise Rode Curry Paste (vindaloo, bijvoorbeeld van Patak)
    • 250 ml
    • arachideolie
    • zout
    • 250 g kastanjechampignons
    • 100 g peultjes
    • 120 g bamboescheuten
Minder dan 30 minuten

  1. Spoel alle groenten en maak ze schoon. Laat de soja- en bamboescheuten uitlekken.

  2. Snijd de paksoi in schuine stukken. Snijd de champignons in kwartjes en de paprika's in reepjes. Snijd de ui in partjes en haal de verschillende laagjes los. Snijd de peultjes schuin door.

  3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak de scampi's aan beide kanten tot ze roze zijn. Haal ze uit de pan en hou warm.

  4. Verhit 3 eetlepels olie in de wok. Bak er eerst de champignons even in. Doe er de uien, de peultjes, de paprika en de bamboescheuten bij. Laat al roerend even bakken. De groenten mogen nog knapperig zijn.

  5. Doe er de kokosmelk en de bouillon bij, samen met de currypasta. Roer door en laat goed warm worden. Doe er de paksoi en de sojascheuten in. Laat nog eens goed doorwarmen. Voeg er de scampi's aan toe en kruid met wat zout. Lekker met basmatirijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!