Hutspot met nasikruiden en sambal

Hutspot met nasikruiden en sambal

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Hutspot met nasikruiden en sambal

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2.5 tl
    • 1250 g kruimig kokende aardappelen (geschild)
    • 1 Unox pittige rookworst à 275 g
    • 1 kg winterwortels
    • 500 g uien
    • 1 zakje Conimex mix voor nasi goreng (mix van groenten en kruiden)
    • 2 bosuitjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in partjes.
  2. Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakjes van ½ cm dik.
  3. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
  5. Verdeel de aardappels, uien en wortels in een grote pan en voeg ± 5 cm water en zout naar smaak toe. Breng alles, met de deksel op de pan, aan de kook en kook in 20-25 minuten gaar.

  6. Wel de nasimix 10 minuten in 1½ dl kokend water.

  7. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Giet de aardappelen en de groenten af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen met de groenten door elkaar.
  9. Schep de gewelde nasimix en zoveel van het kookwater erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Garneer met de bosui en serveer met de sambal en de worst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!