Pittige kip met perzik

Pittige kip met perzik

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pittige kip met perzik

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g kipfilets (in reepjes)
    • 700 g sperziebonen
    • 1 tl sambal
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
    • 300 g witte rijst
    • 1 blik perzik (410 g)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 el ketjap manis
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.

  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de kipreepjes in 4 minuten bruin. Bak de knoflook 1 minuut mee. 

  3. Laat de perziken uitlekken en vang het sap op. Voeg het sap samen met de ketjap en de sambal aan de kipreepjes toe en verwarm 5 minuten.

  4. Snijd de perziken in partjes en schep ze door de pittige kip. Breng op smaak met peper (of extra sambal) en zout. Serveer de pittige kip met de rijst en de sperziebonen. Lekker met seroendeng.

Misschien vind je dit ook wel lekker!