Pittige paprika-tomatensoep

Pittige paprika-tomatensoep

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Pittige paprika-tomatensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el olijfolie
    • 2 gele paprika's (in blokjes)
    • 5 dl
    • snufje zout en peper
    • 1 ei
    • 3 sjalotjes (in ringen)
    • 1 bosje basilicum (vers)
    • 750 g tomaten (in stukken)
    • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
    • 1 blaadje laurier
    • 1 takje tijm
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Bak de sjalotjes en paprika's circa 10 minuten in 2 eetlepels olie. Voeg tomaten, tijm en laurier toe en kook alles ca. 20 minuten op laag vuur.

  3. Verwijder tijm en laurier en pureer de groenten, roer de bouillon erdoor en breng op smaak met zout en peper. Pureer de basilicum met 2-3 eetlepels olie. Roer de basilicumolie door de soep.

  4. Schenk de soep in ovenvaste kommen tot circa 1,5 cm onder de rand. Laat de soep iets afkoelen.
  5. Rol de plakjes deeg eventueel iets uit en snijd er cirkels uit, iets groter dan de soepkommen. Bestrijk de randen van de kommen met eidooier en leg het deeg over de kommen. Druk de randen goed aan. Bestrijk het deeg met eidooier. Zet de kommen even in de koelkast om het deeg koud te laten worden.
  6. Zet de kommen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudgeel is.

Misschien vind je dit ook wel lekker!