Pittige pompoensoep met zalm

Pittige pompoensoep met zalm

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pittige pompoensoep met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g pompoenen (vruchtvlees)
    • 150 g zalmen
    • 1 wortel
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 2 el (gehakt)
    • 1 l groentebouillon
    • olijfolie
    • kerriepoeder
    • korianderpoeder
    • cayennepeper
    • peper
    • zout
    • 200 ml crème fraîche (tip: Blue Band Finesse voor Verrijken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de wortel en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. Fruit de ui en knoflook glazig in olie. Voeg er de wortel en pompoen aan toe. Kruid met korianderpoeder, kerrie, cayennepeper, peper en zout. Laat even stoven.

  3. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
  4. Roer 150 ml crème fraîche door de soep. Laat nog eventjes doorkoken en mix. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  5. Snijd de zalm in blokjes en bak ze op hoog vuur in een pan met antiaanbaklaag. Verdeel de soep en de zalm over de borden. Werk af met een schepje crème fraîche en de verse koriander of peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!