Pittige roerbakkip

Pittige roerbakkip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pittige roerbakkip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 kipfilets
    • 125 g champignons
    • 1 rode paprika
    • 1 komkommer
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 kleine winterwortel
    • 1 dunne prei
    • 2.5 el
    • 75 g taugé
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in repen, evenals de paprika. Verwijder de pitjes uit de komkommer en snijd hem in schuine stukken. Snijd de wortel in dunne plakken, de prei in ringen en de champignons in plakken. Was de taugé.

  2. Verhit de vloeibare margarine in een wok. Roerbak de kipfilet ca. 3 minuten. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en roerbak eerst de in dunne plakken gesneden wortel 30 seconden, dan de stukjes paprika en prei, 1 minuut later de komkommer en 30 seconden later de in plakken gesneden champignons.

  3. Roerbak alles nog 2 minuten. Voeg dan de kip weer toe. Meng de chilisaus met 3 à 4 eetlepels water en roer dit door de roerbakschotel. Voeg de schoongemaakte taugé toe en verwarm nog 1 minuut.

Heerlijke pittige kip roerbakken met een beetje Blue Band Vloeibaar. Met champignons, paprika, taugé en zoete chilisaus. Vervang de kippenbout eens voor kipvleugels en serveer ze voor bij de borrel of als tapas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!