Pittige, romige spitskool

Pittige, romige spitskool

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pittige, romige spitskool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el Becel Gold voor bakken, braden en koken
    • 2 braadworsten
    • 1 ui
    • 1 el olijfolie
    • 400 g aardappelen vastkokend
    • zout
    • 1 tl chilivlokken
    • 1 handje geraspte kaas
    • 100 ml
    • 100 ml (kook)room
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 1 spitskool
    • 1 tl nootmuskaat
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in een pan met ruim water in ca. 10 minuten half gaar. Giet de aardappelen af en halveer ze in de lengte. Bestrijk de helften royaal met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Strooi wat zout erover.
  3. Bak de aardappelen in de oven in ca. 20 minuten knapperig bruin.
  4. Snijd de spitkool in reepjes, laat de harde kern eruit of gebruik gemakshalve een zak gesneden kool.
  5. Fruit ui en knoflook aan in wat olie en voeg de spitskool toe.
  6. Blus af met een combi van wat room en een scheut melk.
  7. Laat de spitskool ca. 5 tot 10 minuten koken met de deksel op de pan tot de gaarheid naar wens is. 

  8. Verhit de Becel Gold in de koekenpan. Doe de braad worst erin en draai hem af en toe om. Als de worst donkerbruin is, is hij gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!