Pittige speklapjes

Pittige speklapjes

Een recept van foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pittige speklapjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 4 speklapjes
    • 2 uien (kleine)
    • 2 teentjes
    • 2 rode pepers
    • 200 ml
    • 2 scheuten ketjap manis
    • 2 snufjes
    • 2 tl tomatenketchup
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng de speklapjes op smaak met zout en peper. Snipper het uitje en snijd de knoflook en rode peper fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de speklapjes rondom bruin.
  2. Voeg vervolgens de ui, knoflook en rode peper toe. Bak dit een paar minuten mee.
  3. Voeg dan de rest van de ingredienten toe. Laat het geheel nu ca. 10-15 minuten zachtjes pruttelen en laat de saus inkoken.

  4. Na ongeveer 10-15 minuten houd je een wat dikker sausje over en zijn je speklapjes klaar. Serveer de pittige speklapjes bijvoorbeeld met rijst en komkommer.

Nog zo'n lekker gerecht van Lekker & Simpel: Kip-pesto met rijst

Lees ook: 3x pittig genieten

Lees ook: 'Eet pittig en leef langer'

Misschien vind je dit ook wel lekker!