Pittige sperziebonen ovenschotel

Pittige sperziebonen ovenschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pittige sperziebonen ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g sperziebonen
    • 1 ui
    • 1 zakje champignons roerbakmix
    • 1 geraspte kaas
    • 1 teen knoflook
    • 200 ml kookroom light
    • 4 el
    • 300 g gehakt half om half
    • 800 g aardappels
    • 1 rode peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200ºC. Schil de aardappels en snijd de aardappels in blokjes of schijfjes. Kook de schijfjes circa 5 minuten voor.

  2. Kook ook de sperziebonen circa 5-6 minuten. Snipper het uitje en snijd de rode peper en knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens het uitje, de knoflook, champignons, snufje zout en peper en rode peper toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  3. Voeg vervolgens de ketjap toe en de gekookte sperziebonen toe en bak dit nog circa 2-3 minuten. Zet het vuur uit en schep de pan leeg in een ovenschaal. Dek het gehakt af met de aardappelschijfjes. Giet de kookroom over de ovenschotel en strooi als laatste nog wat geraspte kaas over het geheel.
  4. Zet circa 15-20 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!