Pittige stamppot met mais en kidneybonen

Pittige stamppot met mais en kidneybonen

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pittige stamppot met mais en kidneybonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • ingrediënten:

    • 10 aardappels
    • 3 paprika's
    • 2 bakjes cherrytomaatjes
    • 2 uien
    • 2 rode pepers
    • 2 teentjes
    • 1 blik mais (à 300 g)
    • 1 blik kidneyboon (à 250 g)
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zet een pan met water op. Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel in tweeën. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten.

  2. Snijd de paprika's, tomaatjes, knoflook, rode pepers en de uien in stukjes.

  3. Giet een scheutje olie in een pan en voeg groente toe. Bak dit ongeveer 6-8 minuten totdat de groente wat zachter zijn.

  4. Voeg vervolgens de mais, kidneybonen en een snufje zout en peper toe. Bak dit een paar minuutjes mee en zet dan het vuur uit.
  5. Stamp de aardappels fijn met een beetje kookvocht.
  6. Voeg vervolgens de groenten toe aan de gestampte aardappels en meng alles met een lepel door elkaar heen.

Nog zo'n lekkere (vega) stamppot van Lekker & Simpel: Stamppot met snijbonen

Meer food inspiratie: 7x eten met pit

Lees ook: Zo word je net zo grenzeloos gezond als tophockeyster Ellen Hoog

Misschien vind je dit ook wel lekker!