Pittige wokzuurkool

Pittige wokzuurkool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pittige wokzuurkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 1 el paprikapoeder
    • versgemalen peper
    • 20 g gebakken uitjes
    • 2 tl fijngeknipte bieslook
    • 10 zoetzure augurkjes
    • 1 Unox Gelderse rookworst à 275 g
    • 2 uien
    • 4 el vloeibare margarine
    • 1 kg aardappelblokjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien in dunne ringen. Spoel eventueel de zuurkool onder koud water en laat uitlekken. Snijd de worst en de augurkjes in plakjes.

  2. Verhit de vloeibare margarine in een ruime wok en fruit de uiringen al omscheppend in ca. 5 minuten goudgeel en glazig.

  3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze al omscheppend in 10 minuten bruin.

  4. Schep de zuurkool, de worst en de paprikapoeder en peper en zout naar smaak erdoor en bak alles totdat het gerecht door en door warm is.

  5. Schep vlak voor serveren de augurkjes door het gerecht. Garneer met de gebakken uitjes en bieslook. Serveer direct.

Misschien vind je dit ook wel lekker!