Pizza met geitenkaas en tomaten

Pizza met geitenkaas en tomaten

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Pizza met geitenkaas en tomaten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 1 tl zout
    • 12 g (of droge)
    • 3 el olijfolie
    • 0.5 tl suiker
    • tomatencoulis (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
    • 4 sardines (gefileerd)
    • verse tijm
    • verse rozemarijn
    • verse basilicum
    • peper
    • zout
    • 1 bakje tomaat (cherrytomaten)
    • 2 geitenkaasjes
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Maak het deeg. Los de gist en de suiker op in 150 ml lauw water. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng tot een samenhangend geheel en kneed het deeg goed door. Maak er een bal van en laat 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek (of langer, tot het deeg in volume verdubbeld is).

  2. Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250 ºC of hoger), met de bakplaat of een pizzasteen in de oven.

  3. Spoel de tomaatjes af en halveer ze. Snijd de sardientjes in reepjes. Hak de kruiden fijn.

  4. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk heel dun uit. Leg het op een vel bakpapier. Bestrijk met een dun laagje tomatensaus en leg de tomaatjes en de sardientjes erop. Verkruimel er wat geitenkaas over en bestrooi met gehakte kruiden. Kruid af met peper en zout.

  5. Leg de pizza met behulp van het bakpapier op de hete bakplaat en doe de oven meteen dicht. Laat de pizza 6 tot 8 minuten bakken, tot het deeg mooi bruin en krokant is en de kaas gesmolten is.