Pizza met mascarpone en kip

Pizza met mascarpone en kip

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Goedkoop

Pizza met mascarpone en kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • verse oregano
    • 250 g
    • 100 g
    • 100 g gedroogde tomaten
    • 4 tl
    • peper
    • 1 tl droge gist
    • 1 tl zout
    • 1 el olijfolie
    • 400 g kipfilets (in blokjes)
    • 250 g tomaten (cherrytomaten, in verschillende kleuren)
    • 500 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Meng bloem, gist, zout en olijfolie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen

  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel het pizzadeeg in 4 stukken en rol ze uit tot aparte pizza’s. Leg ze op twee bakplaten met bakpapier.

  3. Halveer de cherrytomaatjes. Bestrijk de pizza's met een dun laagje tomatentopping en verdeel de gerookte kipblokjes, de cherrytomaten en de zongedroogde tomaten erover.

  4. Verdeel met behulp van twee theelepels de mascarpone over de pizza’s. Bestrooi met rozemarijn, geraspte kaas en kruid af met peper.

  5. Bak de pizza’s 10 tot 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Werk af met verse oregano en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!