Pizza met witte asperges en romige aspergesaus

Pizza met witte asperges en romige aspergesaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pizza met witte asperges en romige aspergesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Bereiding

    • 1 kleine ui
    • 100 g gerookte hammen (in plakjes)
    • 500 g witte asperges
    • 1 mespuntje suiker
    • 1 pakje pizzadeeg (kant-en-klaar)
    • 1 pakje Knorr Saus voor Asperges
    • 1 mespuntje witte peper
    • 1 el margarine (Blue Band Iedere Dag)
    • bakpapier
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve dunne ringen. Snijd de ham in reepjes. Schil de asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges (2-3 cm) en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  3. Verwarm de margarine in een pan met dikke bodem. Bak de aspergestukjes met de suiker 5-7 minuten op een heel laag vuur. Voeg de ui toe en fruit alles nog 3 minuten.
  4. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier. Verdeel de aspergesaus gelijkmatig over het deeg.
  5. Verdeel de asperges met de ui en de reepjes ham over de saus. Breng op smaak met peper.
  6. Schuif de pizza in de voorverwarmde oven en bak hem in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.
Bron: Knorr