Pizza met zalm, Parmezaanse kaas en knapperige rucola

Pizza met zalm, Parmezaanse kaas en knapperige rucola

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pizza met zalm, Parmezaanse kaas en knapperige rucola

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zak Bertolli Pastasaus Kruidig
    • 50 g rucola (klein zakje)
    • 250 g zalmfilets (ook lekker met gerookte kipfilet, zie variatietip)
    • zout en peper
    • 0.5 pak mix voor pizzabodem (zonder saus)
    • 25 g Parmezaanse kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het deeg in twee stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen.

  3. Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de pastasaus. Snijd de zalmfilet in plakjes, bestrooi ze met zout en peper en verdeel ze over de pizza’s. 

  4. Bak de pizza’s in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

  5. Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas in dunne snippers. Leg de pizza’s op twee borden en leg in het midden een bergje rucola. Verdeel de kaas erover en serveer.

  6. Tip: maak van de pizza's eens calzones. Snijd hiervoor de zalm in blokjes en verdeel ze over 1 helft van de pizzabodems. Klap de andere helft eroverheen en druk de randen dicht. Serveer de calzones met de rucola en kaasflinters ernaast op het bord.

  7. Variatietip: deze pizza is ook lekker met in stukjes gesneden gerookte kipfilet, en vervangt dan de zalmfilet.

Misschien vind je dit ook wel lekker!