Plaatpizza met olijven

Plaatpizza met olijven

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Goedkoop

Plaatpizza met olijven

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 ml
    • 150 g hammen (in blokjes)
    • 100 g zwarte olijven (zonder pit)
    • gedroogde oregano
    • geraspte kaas
    • 1 tl droge gist
    • 1 tl zout
    • 1 el olijfolie
    • 500 g
    • 1 handje basilicum blaadjes (vers)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Meng de bloem, gist, zout en olie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 minuten rijzen

  2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol het deeg uit tot een lap ter grootte van de bakplaat. Gebruik eventueel twee bakplaten als je een niet te dikke bodem wilt. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Bestrijk het deeg dun met tomatentopping en beleg met blokjes ham, olijven, oregano en geraspte kaas.

  4. Bak de pizza 15 tot 20 minuten in de oven. Werk af met verse basilicum. Snijd de pizza in stukken en serveer uit het vuistje.

Misschien vind je dit ook wel lekker!