Plaattaart met courgette en ham

Plaattaart met courgette en ham

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Plaattaart met courgette en ham

Ingrediënten voor 2 personen
  • Voor 1 plaattaart:

    • 4 plakjes (ontdooid)
    • 0.25 courgette
    • 75 g roomkaas met kruiden
    • 2 bosuien
    • 100 g hammen (reepjes)
    • 1 gele paprika
    • 2 el Bertolli olijfolie
    • 2 tl
    • 1 snufje zout en peper
    • 1 handje geraspte kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200 ºC. 

  2. Pak een bakplaat en leg daar een stuk bakpapier op. Leg de plakjes bladerdeeg met de randjes over elkaar zodat er een vierkant ontstaat. Vouw de buitenste randjes naar binnen, zodat je een randje om de plaattaart krijgt.
  3. Snijd de courgette, bosuien, paprika en ham in stukjes. Meng in een bakje de roomkaas met de fijngesneden bosui en 1 eetlepel olie.
  4. Verdeel het roomkaas mengsel over het bladerdeeg. Verdeel hier de stukjes paprika, courgette en ham overheen. Meng in een bakje de tijm met 1 eetlepel olie en een snufje zout en peper. Verdeel dit met een kwastje over de plaattaart, smeer hier de groenten mee in.
  5. Verdeel als laatste een beetje geraspte kaas over het geheel en zet de plaattaart voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  6. Na ongeveer 20 minuten is je plaattaart met courgette en ham klaar. Serveer met een lekkere salade.

Tip: met bladerdeeg uit de oven kun je eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld eens deze plaattaart met broccoli en tonijn of deze kinderfavoriet.

Lees ook: Gezonde snacks voor een avondje bankhangen

Lees ook: Zo raak jij je online recepten niet meer kwijt

Misschien vind je dit ook wel lekker!