Plaattaart met tomaat, pesto en mozzarella

Plaattaart met tomaat, pesto en mozzarella

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Plaattaart met tomaat, pesto en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 velletjes bladerdeeg (ontdooid)
    • 1 ei
    • 4 el pesto's
    • 4 tomaten
    • 1 bol mozzarella
    • rode ui
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200ºC.

  2. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg de velletjes bladerdeeg hierop. Leg de bladerdeegvelletjes iets over elkaar heen en druk ze even aan zodat ze goed aan elkaar vast blijven zitten.

  3. Vouw eventueel de randjes om zodat je een beetje een opstaande rand hebt. Verdeel dan de pesto over de 6 bladerdeegvelletjes.
  4. Snijd daarna de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Verdeel eerst de gesneden ui over de pesto en daarna de tomatenplakjes.
  5. Klutst in een klein bakje of een beker het ei en smeer de randjes van de plaattaart in met ei.
  6. Zet de plaattaart voor ongeveer 20-25 minuten in de oven totdat deze warm is. Snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukjes.

  7. Zodra de plaattaart mooi bruin is geworden en dus klaar is, haal je de plaattaart uit de oven en verdeel je de mozzarella over de taart.

Misschien vind je dit ook wel lekker!