Plaattaartjes met courgette en mozzarella

Plaattaartjes met courgette en mozzarella

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Plaattaartjes met courgette en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 8 stuks:

    • 1 courgette
    • 1 zakje geraspte kaas
    • 1 bakje tomaten of cherrytomaatjes
    • 8 tl pesto's
    • 4 tl Italiaanse kruiden
    • 1 bol mozzarella
    • 4 plakken ham
    • 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200 °C. Smeer de plakjes bladerdeeg in met een theelepeltje pesto.

  2. Snijd de courgette, ham, mozzarella en tomaat in stukjes. Verdeel deze ingrediënten over de plakjes bladerdeeg.
  3. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en strooi als laatste wat geraspte kaas over de plaattaartjes.

  4. Zet ca. 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin is.

  5. Serveer ongeveer 2 plaattaartjes per persoon met daarbij een simpele salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, tomaat en komkommer.
  6. Aantal kcal: 510 p.p.

  7. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Tip: varieer met bijvoorbeeld spek en ui en serveer de taartjes met een rijke minestronesoep.

Ook een goed idee: Zalm met spinazie in bladerdeeg

Lees ook: Zó snijd je een courgette

Lees ook: Eindelijk antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?"

Misschien vind je dit ook wel lekker!