Poffertjes

Poffertjes

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Poffertjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 0.4 l melk
    • 5 g
    • 3 g
    • poedersuiker
    • 1 scheut olie
    • margarine (voor het serveren)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Roer de gist los in de lauwe melk. Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Schenk het gistpapje erin. Roer tot een glad beslag.

  2. Laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  3. Verwarm de poffertjespan. Bestrijk de kuiltjes met olie.

  4. Vul de kuiltjes voor de helft met beslag. Laat 1 minuut bakken. Keer de poffertjes om en laat ook de andere kant goudbruin bakken.

  5. Leg ze vervolgens op een voorverwarmde schaal. Bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker en leg er een beetje margarine bovenop.

Misschien vind je dit ook wel lekker!