Poffertjes lolly’s

Poffertjes lolly’s

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Poffertjes lolly’s

Ingrediënten voor 20 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g boekweitmeel
    • 350 ml
    • 1 ei
    • 50 g
    • 2.5 tl
    • 2 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 4 bananen
    • 50 g pure chocolade
  • Extra nodig:

    • poffertjespan
    • 20 houten prikkers of satéstokjes
    • bakpapier (stukje)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng voor de poffertjes het meel met de poedersuiker en het bakpoeder goed door elkaar. Klop de melk met een garde in twee of drie gedeelten door de bloem, en klop het poffertjesbeslag telkens mooi glad.

  2. Klop het ei door beslag en voeg als laatste de vloeibare margarine toe.
  3. Verhit een poffertjespan. Schenk een beetje van het beslag in de holletjes van poffertjespan en bak de poffertjes aan een kant lichtbruin, keer de poffertjes als de bovenzijde bijna droog is.

  4. Snijd de bananen in plakjes van 1 cm. Prik om en om een plakje banaan en een afgekoeld poffertje op een satéstokje.

  5. Smelt de in stukjes gebroken chocolade au bain-marie (in hittebestendig schaaltje boven een pannetje met water dat tegen de kook wordt aangehouden). Rol en cornetje van het bakpapier en schenk de gesmolten chocolade erin. Vouw het papier om en knip een klein puntje van het cornetje. Beweeg het cornetje zigzaggend over de spiesjes en spuit de chocolade in dunne lijntjes over de poffertjes lolly's.

Tip: verras de jarige en de hele klas met deze zelfgemaakte lekkere traktatie.

Ook feestelijk: Spinaziepoffertjes

Lees ook: 6x ouderwets lekker

Misschien vind je dit ook wel lekker!