Pompoen cupcakes

Pompoen cupcakes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pompoen cupcakes

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g pompoenen
    • 225 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
    • kleurstof (optioneel) (oranje)
    • marsepein (ter decoratie)
    • 175 g fijne kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 155 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 30 g
    • 120 ml
    • 1 zakje vanillesuiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de pompoen in parten en verwijder de zaden. Leg de pompoen op bakpapier en verdeel er 30 g in kleine blokjes gesneden Blue Band Cake & Koekjes over. Verpak de pompoen in het bakpapier en leg de pompoen in een ovenschaal. Rooster de pompoen ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep het gare vruchtvlees uit de schil en prak de geroosterde pompoen tot een zachte puree.

  2. Verhoog de oventemperatuur tot 180 °C. Klop met een handmixer 125 g margarine samen met 125 g kristalsuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.

  3. Voeg de gepureerde pompoen toe en spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel en het kaneelpoeder erdoor. Meng tot een egaal beslag. Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 met het beslag en bak de cupcakes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze vervolgens afkoelen.

  4. Verwarm intussen in een steelpan de melk met de tarwebloem al roerende op een laag vuur en laat hem binden tot een stevig papje. Laat het papje in de koelkast afkoelen. Klop met de mixer de rest van de suiker, de vanillesuiker en de rest van de margarine door het afgekoelde papje tot een luchtig, romig mengsel.

  5. Klop er kleurstof naar wens door en schep de crème bovenop elke cupcake. Versier de cupcakes met bijvoorbeeld kleine zelfgemaakte pompoentjes van marsepein.

Misschien vind je dit ook wel lekker!