Pompoen pannenkoeken met wortel en noten

Pompoen pannenkoeken met wortel en noten

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Pompoen pannenkoeken met wortel en noten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g panklare pompoen
    • 1 winterwortel
    • 1 snufje zout
    • 50 g ongezouten gemengde noten
    • 200 g tarwebloem of volkorenmeel
    • 2 eieren
    • 500 ml
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
  • Lekker voor erbij:

    • honing
    • stroop
    • poedersuiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar. Giet vervolgens af en prak de pompoen fijn met een vork. Laat het even afkoelen. Rasp de wortel fijn en hak de noten fijn.

  2. Zeef de bloem met een snufje zout en de kaneel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de vloeibare margarine erdoor.
  3. Voeg de afgekoelde pompoen, de geraspte wortel en de gehakte noten toe aan het beslag en roer het geheel nog even goed door.
  4. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  5. Houd de pompoenpannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. 

  6. Lekker met stroop, honing of (poeder)suiker!

Ook zo dol op pannenkoeken? Deze pannenkoekjes met banaan moet je zeker eens proberen!

Lees ook: Zo bak je de perfecte pannenkoek

Lees ook: Feest! Verras je kind met een pannenkoek!

Misschien vind je dit ook wel lekker!