Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Pompoen pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g pompoen (in stukjes)
    • 2 eieren
    • 200 g speltmeel
    • 500 ml
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar. Giet vervolgens af en prak de pompoen fijn met een vork. Laat het even afkoelen.

  2. Zeef ondertussen de bloem met een snufje zout en de kaneel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de vloeibare margarine erdoor.
  3. Voeg de afgekoelde pompoen toe aan het beslag en roer het geheel nog even goed door.
  4. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  5. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt.

  6. Lekker met stroop, honing of (poeder)suiker!

Misschien vind je dit ook wel lekker!