Pompoen­bouillon met pompoenquenelles

Pompoen­bouillon met pompoenquenelles

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Pompoen­bouillon met pompoenquenelles

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • snufje zout & peper
    • 2 el pompoenpitten
    • 3 el
    • 50 ml
    • 100 ml madera of sherry
    • 4 el zonnebloemolie of milde olijfolie
    • 1 gedroogde rode peper
    • 3 tenen knoflook (ongeschild)
    • 2 sjalotjes (gehalveerd)
    • 2 stengels bleekselderij ongeschild
    • 1 kg pompoen
    • 3 stukjes citroenschil (ter garnering)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C. Snijd de pompoen in repen en doe deze, samen met de draderige zaden, bleekselderij, sjalot, knoflook, peper en citroenschil in een braadslede. 

  2. Besprenkel met olie en rooster het mengsel ± 30 minuten in het midden van de oven. Schep af en toe om. 

  3. Neem de pompoen uit de braadslede en blus de rest af met de madera en de sojasaus. Schenk er 2 liter heet water bij.

  4. Laat de pompoen­repen 5 min. afkoelen en schraap het gare vruchtvlees van de schil. Leg de schillen terug in de bouillon. 

  5. Laat de pompoen afkoelen en vorm er met de handen quenelles (ovale balletjes) van. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  6. Verhit 2 tl van de olie, rooster de pompoenpitten hierin heel kort en bestrooi ze met zeezout. Wentel vlak voor het opdienen de pompoenballetjes door de pitten en druk stevig aan.

  7. Laat de bouillon nog ± 1 uur in de oven inkoken en giet door een fijne zeef. Breng op smaak met gembersiroop, peper en zout en warm nog een keer goed door. 

  8. Verdeel de soep over verwarmde kommen of borden en leg de pompoenquenelle erin.