Pompoenfrietjes met dip

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Pompoenfrietjes met dip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg (Hokkaido) pompoen
    • 3 el olie van olijf
    • 3 tl
    • 1 teentje knoflook
    • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 1 tl geraspte citroenschil
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Snijd de pompoen doormidden of in vieren; verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen ongeschild in frietjes. Meng in een schaal de olie, 1 theelepel zout, peper naar smaak en kerriepoeder naar smaak. Hussel de frietjes erdoor.
  2. Pers de knoflook uit boven een kom en meng met de Finesse voor Verrijken en de citroenrasp. Breng de dip op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Spreid de pompoen uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar. Serveer de pompoenfrietjes met de knoflookdip.

Tip: wil je deze heerlijke pompoenfrietjes voor de kinderen maken? Gebruik dan minder of geen kerriepoeder. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!