Pompoenlasagne met tomaat en kaas

Pompoenlasagne met tomaat en kaas

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pompoenlasagne met tomaat en kaas

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • zwarte peper
    • 400 g pompoenen
    • 4 roma tomaten (pruimtomaten)
    • 4 volkoren lasagnebladen
    • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
    • 1 el gedroogde oregano
    • 15 g
    • 1.5 dl
    • 50 g 20+ kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaden uit de pompoen, snijd hem in parten, snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. 

  2. Kook de volkoren lasagnevellen 8 minuten in ruim water. Giet ze af en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.

  3. Verhit 1,5 eetlepel vloeibare margarine en fruit de ui met de knoflook in ca. 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Schep de tomaat en de oregano en peper naar smaak erdoor en voeg 1,5 dl heet water toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  5. Verwarm de rest van de vloeibare margarine en roer er de bloem door. Schenk er beetje bij beetje de melk en een halve dl water bij en roer telkens met een garde door. Laat de lasagnesaus op een laag vuur ca. 5 minuten pruttelen, roer regelmatig om.

  6. Verdeel de pompoensaus en de lasagnebladen in laagjes over een passende ovenschaal. Begin met een laagje saus en eindig met een lasagneblad. 

  7. Roer de helft van de kaas en peper naar smaak door de witte saus en verdeel de saus over de lasagne. Bestrooi met de rest van de kaas.

  8. Laat de pompoenlasagne in ca. 15 minuten gratineren.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!