Pompoenmousse met spookjes

Pompoenmousse met spookjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pompoenmousse met spookjes

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g vruchtvlees van (Hokkaido) pompoen (zonder schil)
    • 100 ml
    • 80 ml gezoete gecondenseerde melk (blikje)
    • 1 mespuntje gemalen kaneel
    • 250 ml Blue Band Finesse Opkloppen
    • 12 chocoladedruppels (schap bakproducten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Doe ze met het sinaasappelsap in een steelpan. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en stoof de pompoen in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Roer af en toe in de pan.
  2. Roer er 60 ml gecondenseerde melk en een mespunt kaneel door. Pureer de pompoen met een staafmixer.
  3. Klopt de Finesse Opkloppen met de mixer luchtig en stijf. Spatel de helft ervan met een garde door de pompoenpuree. Schep het mengsel in 6 glaasjes en laat het in de koelkast afkoelen.
  4. Klop met een garde 20 ml gecondenseerde melk door de resterende Finesse Opkloppen. Voor het beste resultaat moet de room stevig maar niet helemaal stijf zijn – voeg zo nodig nog een beetje melk toe. Schep de crème in de spuitzak en spuit spookjes van dubbele toefjes crème op de pompoenmousse. Plak er als oogjes telkens 2 chocoladedruppels op.

Misschien vind je dit ook wel lekker!