Pompoenschelpjes met hazelnootpesto

Pompoenschelpjes met hazelnootpesto

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pompoenschelpjes met hazelnootpesto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • olijfolie
    • 1 rode ui (fijngesnipperd)
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 150 g (in blokjes)
    • tijm (een tiental takjes)
    • 300 g conchiglie (of andere kleine pasta)
    • 650 ml (kokend)
    • radicchio (een halve, in reepjes gesneden)
    • 150 g (in blokjes)
    • peper
    • zout
    • 0.5 butternutpompoen (geschild en in blokjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan of wok, waarop je een deksel hebt.
    Bak er ui, knoflook en spek in aan. Als dit begint te kleuren voeg je de pompoen en tijm toe.

  2. Bak tot ook de pompoen goudbruine randjes krijgt. Gooi er de pasta bij en roer tot de schelpjes bedekt zijn met een laagje olie.

  3. Blus met de groentenbouillon. Zet het deksel op de pan en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe en voeg eventueel wat extra bouillon toe.

  4. Maak intussen de hazelnootpesto. Rits de blaadjes peterselie van de steeltjes en doe ze samen met de hazelnoten, het teentje knoflook en de kaas in een blender en mix fijn. Leng aan met olijfolie tot je een vrij lopende pesto krijgt. Kruid bij met peper en zout.

  5. Check of de pasta gaar is. Zo niet, voeg extra water of bouillon toe en wacht tot deze door de pasta is opgenomen.

  6. Roer de radicchio door de pasta en blijf roeren tot de blaadjes geslonken zijn.
    Roer er ook de feta door. Kruid met peper en zout. Serveer met hazelnootpesto.

Recept van Lieziepeasy