Pompoenschnitzel

Pompoenschnitzel

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Pompoenschnitzel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 butternutpompoen
    • 250 g champignons (in partjes)
    • 1 prei (fijngesneden)
    • 1 citroenschil (geraspt, van een onbehandelde citroen)
    • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
    • 50 g
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 2 el
    • 2 el
    • olijfolie
    • 1 bosje bladpeterselie (fijngehakt)
    • 3 takjes (enkel de blaadjes)
    • peper
    • zout
    • 1 el balsamicoazijn (voor de dressing)
    • 3 el olijfolie (voor de dressing)
    • 300 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in dikke plakken en verwijder de schil. Meng in een kom de parmezaan met het broodkruim, de bladpeterselie, tijm, geraspte citroenschil en knoflook. Kruid met peper en zout. Haal de plakken pompoen eerst door bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door de broodkruimmix.

  2. Bestrijk een ovenplaat met olijfolie, leg de schnitzels erop en laat 15 minuten garen. Keer de schnitzels om en laat nog 10 minuten verder garen. Dek de schnitzels eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.

  3. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de champignons in 1 eetlepel olijfolie, doe de prei erbij en stoof aan. Kruid met peper en zout. Meng de rijst door de prei en champignons.

  4. Maak een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn. Schep de rijst op het bord. Snijd de schnitzels in partjes en schik op het bord. Besprenkel met de dressing.

Misschien vind je dit ook wel lekker!