Pompoensoep met briebroodjes

Pompoensoep met briebroodjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pompoensoep met briebroodjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 l bouillonblokje, groenten
    • 2 tl
    • 1 tl gedroogd basilicum
    • 200 g (in plakjes)
    • 1 tl komijnpoeder
    • 8 broodjes (kleine, afbak)
    • 1 pompoen
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  2. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten uit de vrucht. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.
  3. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de pompoen 3 minuten mee.

  4. Schep de komijn en kerriepoeder erdoor.
  5. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook.
  6. Kook de pompoen in 15 minuten gaar.

  7. Snijd intussen de broodjes open. Leg de open helften op de bakplaat . Verdeel er de brie over. Bak de broodjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  9. Voeg de basilicum met zout en peper naar smaak toe.
  10. Schep de soep in 4 kommen.
  11. Roer er de crème fraîche door en serveer met de briebroodjes.
  12. Aantal kcal: ca. 235 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!