Pompoensoep met gember

Pompoensoep met gember

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Pompoensoep met gember

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 75 g
    • 2 uitjes (of sjalotjes)
    • 1 pompoen (ca. 1 kg)
    • olijfolie
    • 1 l groentebouillon
    • 125 ml
    • 1 mespuntje chilipoeder
    • (een paar takjes, bijv. basilicum of bieslook)
    • 1 limoen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Schil en ontpit de pompoen. Snijd in stukken. Pel en snipper de ui (of sjalotjes). Schil en rasp de gember fijn. Hak de kruiden grof.

  2. Verhit wat olie in een grote pan en bak de pompoen, de ui, gember kort aan. Voeg de bouillon samen met de kokosmelk en de chilipoeder toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 minuten pruttelen.
  3. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer. Verdeel de soep over kommen en serveer met de verse kruiden, limoen en een scheutje kokosmelk.

Met pompoensoep kun je eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld ook eens Pompoensoep met wortel en paprika.

Lees ook: Zo schil, ontpit en snijd je het best een pompoen

Lees ook: 6x onze favoriete recepten met pompoen

Misschien vind je dit ook wel lekker!