Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Pompoensoep met kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 pompoen (klein)
    • 1 teentje knoflook
    • zout en peper naar smaak
    • bieslook (eventueel ter garnering)
    • 1 grote ui
    • 1 rode peper
    • 3 cm gemberwortel
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 0.5 tl gemalen koriander (ketoembar)
    • 6 dl kippenbouillon
    • 4 dl kokosmelk (blik)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de draden en zaden en schil de stukken. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes. Pel de knoflook.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een hoge (soep)pan en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg de reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.

  3. Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door. 

  4. Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de pompoensoep over 4 soepkommen en garneer met wat fijngesneden bieslook.

Misschien vind je dit ook wel lekker!