Pompoensoep met schil

Pompoensoep met schil

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Pompoensoep met schil

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 2 el olijfolie
    • 2 kleine uitjes of sjalotjes (grof gesneden)
    • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
    • 1 cm gember (fijn gesneden)
    • 1 Hokkaidopompoen (ca. 750 g)
    • 2 wortelen (eventueel)
    • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
    • 1 snufje kaneel
    • 2 blokjes kruidenbouillon
    • 1 laurierblaadje
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Snijd de pompoen door midden (in plakken) en verwijder de pitten en de draden. Snijd de pompoen in blokjes. De schil kan er dus aan blijven.

  2. Verhit de olijfolie in een hoge soeppan en fruit hierin de grof gesneden ui en knoflook aan. Doe de blokjes pompoen, gember en eventueel wortel erbij. Bak kort mee.
  3. Voeg water toe totdat alles net onder staat. Voeg vervolgens de blokjes bouillon, het laurierblaadje, kaneel en kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten koken tot de pompoen zacht is.

  4. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa.  Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!