Pompoensoep met tijm

Pompoensoep met tijm

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pompoensoep met tijm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 125 ml (Tip: Blue Band Finesse voor Verrijken)
    • 2 tl
    • 2 takjes tijm (alleen blaadjes)
    • 1 liter groentebouillon (van tablet)
    • 12 volkoren soepstengels (voor erbij)
    • 1 biologische pompoen
  • Extra nodig:

    • staafmixer of keukenmachine
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Halveer de pompoen. Verwijder met een lepel de draden en pitten. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes. 

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

  3. Schep de pompoen erdoor en bak 2-3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar.

  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met de tijm, zout en peper. 

  5. Verdeel de pompoensoep over 4 kommen en schenk er de slagroom in. Serveer met de soepstengels.

Een heerlijke verwarmende soep die je in een handomdraai op tafel zet. Met dit recept kun je blijven variëren. Voeg bijvoorbeeld eens paprika toe of geef je soep een twist met sinaasappelsap.

Misschien vind je dit ook wel lekker!